Checklista när du ska flytta

Säg upp dina avtal och teckna nya.

Prata med ditt försäkringsbolag om du vill fortsätta och annars säg upp och kontakta ett nytt. Flyttar du till bostadsrätt så ska du ha ett bostadsrättstillägg. Se på samma sätt över TV, bredband och eventuell telefoni. Du har ingen rätt att säga upp avtal i förtid men var trevlig och kontakta din leverantör, idag är viktigare än någonsin med goda kundrelationer.

Flyttar du ihop med någon så ta tillfället i akt att informera om det samtidigt som du berättar din nya adress. Skriv ett samboavtal och glöm inte att göra flyttanmälan till skatteverket.

Eftersänd din post. Det kan kosta mer än vad det smakar att missa viktig post.

En hyresvärd kan inte förbjuda dig att ha fester som t. ex. inflyttningsfest men tänk på att visa dina grannar hänsyn. Ett smart sätt att bibehålla grannsämjan på är att informera dina grannar om inflyttningsfesten och kanske t. om. bjuda in dem.

Packa smart när du ska flytta
Skriv listor på vad som ska till vilket rum. Passa på att slänga så mycket onödiga prylar som möjligt. Packa i god tid.

Flyttfirma
Boka också flyttfirma, bil eller släp i god tid, många flyttar samtidigt. Har du barn så skaffa barnvakt under flytten. Ett bohag på 100 kvm får oftast plats i en stor flyttbil. En flyttfirma är duktig på att utnyttja platsen och flyttar du långt är det såklart extra viktigt.

Undersök priserna för flyttstäd i din stad. Det kan vara väl investerade pengar att slippa när du ändå kommer att ha mycket att stå i.

Packa värdesaker separat och ha dem om möjligt på annan ort under flytten. Det är inte ovanligt att just värdesaker kommer på villovägar under flytten.

Upplys den som tar över ditt gamla boende om glapp, konstiga ljud eller fel. Kommunicera även vad som kommer och inte kommer att finnas kvar. Se till att ha alla nycklar klara, de du lämnar och de du ska få.

Till sist – glöm inte fika och dricka till de som hjälper dig med flytten. Även om du köper tjänsten flytt så kommer killarna att vara extra rädda om dina grejor när du bjuder på fika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *